Ce șanse mai are modificarea Codului Silvic ?

1
265

Autor: GOGA Aurelian Liviu – consilier juridic ASFOR

Timpul trece și modificarea Codului Silvic a rămas blocată în fața votului Camerei Deputaților. Raportul final asupra Pl-x 55/2018 a fost finalizat și publicat de către Comisia de agricultură – silvicultură încă de la începutul lunii iunie. Azi, 27.06.2018, este a treia săptămână în care proiectul se află pe ordinea de zi pentru vot.

Pentru a intra în vigoare sunt necesari parcurgerea următorilor pași:

  1. Dezbaterea proiectului și votul articol cu articol de către deputați. Pentru această etapă este necesar doar cvorumul de ședință. La acest moment orice deputat poate introduce amendamente noi de modificare a proiectului inițial.
  2. Votul final. Pentru această etapă este necesară prezența la vot specifică votului unei legi organice, minim 166 de voturi.
  3. Promulgarea de către Președintele României.

Am prezentat în săptămânile trecute o serie de motive pentru care modificarea Codului Silvic ar trebui votată:

Realitatea este că șansele de modificare a Codului Silvic azi sunt mici. Proiectul se află pe ordinea de zi pe ultima poziție, poziția 53, situație datorată lipsei de interes și implicare a  tuturor factorilor politici – Ministerul Apelor și Pădurilor, Comisia de agricultură – silvicultură, deputații silvicultori care nu au depus diligențele necesare introducerii la vot.

Cui îi folosește blocarea domeniului forestier ?

1 COMENTARIU

  1. Sa-i ia DRACU pe nenorociții ăștia de politicieni că nu se gandesc numai la putere ,nicidecum la binele propriului popor. Dacă în momentul ăsta ,o sa-i întrebi ce rost are modificarea Codului Silvic o să se uite pe pereti că habar n-au.Credeti că stiu ei ,că fără modificarea Codului Silvic (art.59) ,o bună parte a populației nu o să aibă de unde isi procura lemnul de foc ptr.incalzirea locuintelor.Stiu pe dracu sa-i ia,dar în orice moment au în căpătâna aia proasta o afacere de inavutire.Am lehamite de asemenea clasă politică .

Scrie un comentariu