Întâlnire ASFOR – RNP Romsilva

1
251

În data de 23.10.2017, la invitația RNP – Romsilva, a avut loc la București o întâlnire între reprezentanții RNP și ASFOR. Tema propusă de RNP a fost caietul de sarcini și contractul de furnizare masă lemnoasă pentru anul 2018.

Din partea RNP au participat:
1. Octavian Anghel – Director Departament Comercial
2. Ion Condruț Bâlea – Director Departament Fond Forestier
3. Vasile Rusu – Consilier Director General
4. Bogdan Boghian – Șef Serviciu Valorificare Lemn
5. Constantin Corduneanu – Șef Serviciu Fond Forestier
6. Bogdan Achimenco – Economist, Serviciul Financiar
7. Alina Suciu – Consilier Juridic

Din partea ASFOR au participat:
1. Nicolae Țucunel – Președinte
2. Cristian Bălănescu – Vicepreședinte
3. Nicolae Barbu – Vicepreședinte
4. Liviu Goga – Consilier Juridic

Încă de la începutul discuției, președintele ASFOR a făcut cunoscut punctul de vedere al majorității membrilor Consiliului Director, referitor la HG 715/2017 și anume, că nu suntem de acord cu prevederile acestui Regulament și că îl considerăm inaplicabil în forma actuală.

Am informat reprezentanții RNP că acest punct de vedere a fost transmis, printr-o scrisoare deschisă, și domnului prim-ministru Mihai Tudose.

În consecință, nici caietul de sarcini și nici contractul care are la bază Regulamentul aprobat prin HG 715, nu pot face obiectul discuției noastre, fiind astfel încheiat acest capitol.

S-au purtat apoi discuții pe marginea Regulamentului. Am arătat că nu suntem de acord ca RNP – Romsilva să rețină preferențial parchete și că licitațiile pe SEAP pentru prestări servicii sunt foarte anevoioase. Având în vedere volumul mare de prestări servicii, am solicitat să fie elaborat un caiet de sarcini și un regulament de desfășurare a licitațiilor pentru aceste activități. Am solicitat, de asemenea, o reactualizare a tarifelor de prestații rezultate în urma întocmirii unui deviz de exploatare.

Având pregătit și un punct de vedere scris, l-am depus la Registratură pentru analiză. Ca aspect general, discuțiile au fost purtate într-o atmosferă de deschidere, spre o colaborare mai bună în viitor.

NICOLAE ȚUCUNEL

PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA – ASFOR

Scrisoarea deschisă adresată Dlui. Prim Ministru – Mihai Tudose poate fi consultată aici.

Adresa depusă la RNP Romsilva poate fi consultată în original mai jos.

1 COMENTARIU

  1. Au dat in cap firmelor!cel putin la licitatia din jud Vaslui e jale.numai hoti!!!eu nu inteleg un lucru:lemnul agentilor nu se duce la populatie?trebuie sa iesim in strada sa facem proteste…ramane lumea fara locuri de munca.ASTA-I ROMANIA!p.s.(un tanar care vrea sa munceasca in tara lui)

Scrie un comentariu