Informare despre întâlnirea de la Ministerul Apelor și Pădurilor referitoare la modificarea Regulamentului de valorificare masă lemnoasă

0
244

Vă informez că am participat ieri, 07.08.2017, la grupul de lucru organizat de Ministerul Apelor și Pădurilor referitor la modificarea Regulamentului de valorificare masă lemnoasă.

Dezbaterile au fost conduse de dl. Istrate Ștețco – Secretar de stat MAP, fiind prezenți în grup reprezentanți ai MAP, RNP – Romsilva, ASFOR, AAP, APMR, ICAS, WWF, Nostra Silva, Consiliul Concurenței.

Majoritatea discuțiilor s-au purtat în contradictoriu atât între reprezentanții diverselor organizații, cât și cu Ministerul. Singurul punct comun al discuțiilor a fost imposibilitatea declarată de toți reprezentanții a aplicării modificărilor aduse Codului Silvic prin Legea nr. 175/2015 în Regulamentul de valorificare masă lemnoasă.

Mai jos regăsiți adresa depusă ieri la Ministerul Apelor și Pădurilor cu solicitările ASFOR referitoare la draftul de modificare a Regulamentului de valorificare masă lemnoasă, solicitări ce au fost susținute și în grupul de lucru.

În cursul acestei săptămâni se va primi de la MAP draftul actualizat în urma discuțiilor de ieri. Până la finalul săptămânii următoare urmează să transmitem puncte de vedere pe marginea acestui document. Luni, 21 august 2017, urmează să aibă loc următoare întâlnire a grupului de lucru.

NICOLAE ȚUCUNEL

PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI FORESTIERILOR DIN ROMÂNIA – ASFOR

Scrie un comentariu